fbpx

Promo SUPER EARLY BIRD serendah RM47 sahaja

Hari
Jam
Minit
Saat
“Anda Bisnes Owner? Pening kepala fikir dah banyak buat posting iklan, tapi semuanya tak menjadi?

Terbongkar Rahsia nak dapatkan banyak resume masuk dengan hanya satu posting iklan jawatan kosong yang mampu menarik calon berkualiti ke dalam syarikat. Semuanya terjawab dalam Program PakarHR!

MEMPERKENALKAN PROGRAM HIRE RIGHT TALENT

"Bagaimana Nak Tarik Banyak Resume Berkualiti dalam Waktu Singkat?”
Program ini dibawa khas untuk anda UPGRADE SKILL HIRING, nak buat iklan jawatan kosong yang mampu tarik banyak resume, dapatkan calon berkualiti dan seterusnya bantu anda dapatkan TEAM A+!
Amaran: Program ini bukan sekadar program teori yang anda belajar sahaja tanpa buat apa-apa. Sebaliknya, program ini padat dengan ilmu yang teknikal, proven strategies dan real case studies yang anda akan nampak jalan tarik banyak resume. Tiada satu sesi pun yang akan buat masa anda sia-sia.

MAKLUMAT PENTING HIRE RIGHT TALENT
------------------------
TARIKH: 21 OKTOBER 2021
PLATFORM: ADVANCED ZOOM MEETING
MASA: 9:30 PAGI - 12:30 TENGAH HARI

Adakah Anda Masih ‘Stuck’ dengan Masalah-Masalah ni..

1) Bisnes baru nak grow, tapi tak tahu macam mana nak cari staf?​

Bila bisnes dah makin pulih, dah banyak industri yang mula nak grow balik. Tapi, nak cari staf tak tahu macam mana, dekat platform mana. 

2) Nak buat iklan jawatan kosong, tapi tak tahu skop kerja apa nak kena letak?

Jadi masalah bila anda sebagai Bisnes Owner tak tahu kerja apa nak bagi dekat satu-satu jawatan yang diperlukan. Bila bagi berterabur je, calon pun confuse kerja apa yang dia kena buat.

3) Tak tahu macam mana nak tapis calon berkualiti?

Bila dah dapat resume, mula rasa selesa. Jangan fikir semua resume yang masuk tu berkualiti dan mampu capai expectation anda.

4) Penat buat iklan dekat semua platform, tapi takda satu pun yang apply?

Dah posting dekat semua platform macam Indeed, MyFutureJob, MauKerja, FB, Mudah.com dan macam-macam lagi. Tapi, hasilnya krik-krik je. 

5) Masa PKP dah nak habis, bisnes dah nak buka semula. Tapi, anda tak ready lagi sebab takda staf?

Bila bisnes dah boleh beroperasi macam biasa, anda pula masih takda staf yang boleh support bisnes.

6) Masa PKP dulu, dah buang ramai staf sebab tak mampu nak bayar kos gaji staf?

Bila dah buang, masing-masing dah cari kerja lain. Bila panggil balik semula dah tak nak datang sebab dah makan hati.

7) Sebelum ni acah-acah je buat iklan, tapi tak tahu betul ke tak?

Bila buat main cuba-cuba je, hasil yang dapat pun asal boleh je. Calon yang masuk pun entah dari mana-mana. 

Andalah yang kami cari! Disini ada JAWAPAN yang anda cari selama ni..

JIKA YA ANDA ALAMI SEMUA MASALAH TU, TAKKAN NAK BIARKAN JE SAKIT KEPALA? ANDA BERISIKO UNTUK HADAP SEBARANG KEMUNGKINAN SEPERTI:

Iklan jawatan kosong macam iklan Ah Long, calon pun takut nak mohon

Calon tak percaya dengan iklan jawatan kosong yang ditawarkan

Resume yang masuk semuanya tak berkualiti

Calon confuse dengan kerja apa nak kena buat sebab skop kerja berterabur

Main pakai ambil je calon yang mohon sebab tu je yang apply

..dan banyak lagi masalah nak tarik banyak resume ni, lagi-lagi baru nak masuk fasa pemulihan. Kami yakin ramai Bisnes Owner yang tercari-cari staf berkualiti untuk growkan team sedia ada.

Siapa SPEAKER Yang Akan Bantu anda dalam Program Business Owner Masterclass ini nanti?

TUAN HISHAM WAHAB

Team Optimization Expert

Beliau merupakan jurulatih profesional yang diiktiraf oleh Human Resources Development Fund (HRDF) & INSKEN. Beliau memiliki Ijazah Sarjana (Sains) & Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia dari Universiti Teknologi Malaysia, Johor pada tahun 2004.

Beliau juga pernah dilantik menjadi Internal Auditor ISO 9001 oleh Universiti Kuala Lumpur (UniKL) dan pernah dijemput sebagai penasihat jemputan oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM) & Universiti Kuala Lumpur (UniKL)

Selain itu, beliau juga mendapat anugerah "Best Paper" di KIHREMIC International Conferencs Phuket, Thailand pada Oktober 2019.

Berpengalaman lebih 15 tahun dalam bidang pengurusan sumber manusia dan sehingga kini ribuan usahawan SME telah dibantu melalui seminar, latihan, teambuilding dan konsultasi.

PUAN SALWA AZLAN

Business Leadership Expert

Beliau merupakan jurulatih profesional yang diiktiraf oleh Human Resources Development Fund (HRDF) & INSKEN. Beliau memiliki Ijazah Sarjana (Sains) & Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia dari Universiti Teknologi Malaysia, Johor pada tahun 2004.

Beliau pernah berkhidmat sebagai "Head of Department" bahagian Sumber Manusia di syarikat-syarikat utama seperti DRB-Hicom, Sime Darby Engineering Sdn Bhd & Petronas MHB.

Selain itu, beliau juga mendapat anugerah "Best Presenter" di KIHREMIC International Conferencs Phuket, Thailand pada Oktober 2019.

Berpengalaman lebih 15 tahun dalam bidang pengurusan sumber manusia dan sehingga kini ribuan usahawan SME telah dibantu melalui seminar, latihan, teambuilding dan konsultasi.

AS SEEN ON

KLIEN EKSKLUSIF YANG MEMPERCAYAI PAKARHR

INI ANTARA KLIEN YANG KAMI BERJAYA BANTU DALAM HIRING!

INDUSTRI: PRODUK / Pakaian

“Baru je apply ilmu dari PakarHR untuk iklan job vacancy tak sampai sebulan dah dapat hampir 2 RIBU permohonan!"

Lepas join program, beliau tak perap ilmu tu lama-lama dan terus apply. Tak sangka belum masuk sebulan open vacancy dah dapat 2 Ribu permohonan.

Iklan untuk internship pun tak sampai sehari dah dapat 50 permohonan yang mohon.

Cikpuan Aina

Hasnuri sdn bhd

INDUSTRI: PRODUK / F&B

“Rasa teragak-agak nak ambil pekerja, sampai 50% kerja kena buat sendiri!”

Ada isu teragak-agak cari pekerja sebab tak tahu macam mana. Beliau tak tahu pekerja macam mana yang nak kena ambil.

Lepas dah belajar ilmu hiring, baru confident nak ambil pekerja. 

Tuan Faridzuan Naim

Sepakat Farms & Plantation Trading Sdn Bhd

INDUSTRI: PRODUK / PAKAIAN

“Dulu kemain banyak letak skop kerja dalam poster iklan, resume yang masuk pun krik-krik.”

Sebelum ni pernah buat iklan dekat Indeed dan letak nama jawatan designer baju. Tapi, yang mohon seorang dua je.

Bila dah apply teknik yang betul, dah letakkan skop kerja yang betul, ada pertambahan dari segi resume masuk. 

CikPuan Intan

Hazel TD Sdn Bhd

INDUSTRI: PRODUK / makanan

“Sebelum ni posting iklan jawatan kosong, dapat tarik lebih kurang 10-15 resume je..”

Lepas dah belajar ilmu hiring ni, terus terbuka mata macam mana nak hire people, hire talent. 

Bukan tu je, beliau dah tahu cara nak design poster iklan yang mampu attract lebih ramai calon untuk apply. 

Tuan Faiz

Hazkim Trading Sdn Bhd

LEBIH 8000++ OWNER BISNES TELAH HADIR KE PROGRAM KAMI SEJAK 2017

BAGAIMANA SESI SEMINAR ONLINE INI BERLANGSUNG?

Program ini diadakan secara ‘On Air’ melalui platform Zoom Meeting. Link akan diberikan sebelum program bermula. Peserta akan melalui sesi yang melibatkan komunikasi secara dua hala antara speaker dan peserta.

Banyak program secara online yang kami dah buat sejak bermula PKP 1.0. Alhamdulillah kami terima feedback yang sangat baik dari peserta serata Malaysia. Peserta akan lalui sesi program yang sama seperti sesi offline in shaa Allah.

Peserta juga akan diminta untuk ‘ON’ video sepanjang sesi berlangsung untuk engagement yang lebih baik. (jika ada masalah video, maklumkan pada team)

PENDAFTARAN KINI DIBUKA

TAWARAN AKAN TAMAT DALAM MASA..

Hari
Jam
Minit
Saat

Klik link di bawah untuk daftar sekarang!

MONEY BACK GUARANTEE

Jika anda sudah hadiri ke program ini, dapat belajari & terus lakukan tindakan dari ilmu yang kami kongsikan tetapi tidak ada perubahan yang memberansangkan dalam tempoh 30 hari, kami akan memulangkan semula wang anda. 

Syaratnya anda hanya beri kami melihat semula apa tindakan yang telah anda lakukan selepas sahaja tamat program ini

HIRE RIGHT TALENT

21 Oktober 2021 | Khamis

 9.30 pagi – 12.30 tengahari

  Aplikasi ZOOM 

Perlukan bantuan?
Hubungi Team Kami

Cik Nisha
Manager of Customer Care

07-255 0222