fbpx

5 Sebab Anda Perlu Upah Pekerja Kontrak Untuk Majukan Startup Anda

1. Bantu Kekal Fleksibiliti Dalam Bisnes
-Bekerja dengan pekerja kontrak dapat membantu anda selesaikan tugas yang tertentu dalam perniagaan tanpa perlu ada keterikatan masa dan komitmen yang sepenuhnya dengan pekerja tersebut.
.
.
2. Elakkan Perkara Keruh Berlaku Dalam Hubungan Majikan Dan Pekerja
-Pekerja kontrak selalunya sudah ada banyak pengalaman kerja. Perhatikan cara mereka bekerja dan ambil peluang ini untuk belajar layan pekerja dan tingkatkan kemahiran memimpin anda.
.
.
3. Dapat Jimatkan Wang Syarikat
-Pekerja kontrak boleh dibayar mengikut jam, harian dan juga bulanan. Mereka hanya dibayar mengikut tempoh mereka mula bekerja sehingga mereka selesai lakukan tugasan mereka. Mereka tidak perlu dibayar dan diberi kelebihan seperti pekerja sepenuh masa seperti KWSP, SOCSO, elaun, bonus, insuran dan sebagainya.
.
.
4. Anda Akan Punyai Ruang Waktu Yang Mencukupi Untuk Fokus
-Disebabkan pekerja kontrak telah terlatih dengan pengetahuan dan kemahiran sedia ada, jadi mereka dapat menyelesaikan tugasan dengan cepat. Ini memberikan ruang untuk produktiviti majikan dan pekerja untuk fokus kepada urusan yang dapat membangunkan syarikat dengan lebih maju.
.
.
5. Bantu Syarikat Untuk Jadi Lebih Kukuh
-Dengan adanya pekerja kontrak, maksimumkan produktiviti akan tetapi minimumkan perbelanjaan mengikut keutamaan. Ini akan beri ruang masa untuk syarikat bernafas dan menjadi kuat.
.
Like & Share
.
#PakarHR
#HRkonsultan
#HROutsource
.
Sumber gambar : Google

RELATED POST