fbpx

“Rahsia MR DIY Sustain Dalam Industri Selama 17 Tahun..”

Bermula dari sebuah kedai hardware yang kecil pada tahun 2005 , kini cawangan Mr DIY dapat dilihat dihampir setiap negeri di seluruh Malaysia .

Mr DIY juga gah dalam pasaran Malaysia sebagai peruncit perkakas rumah terbesar di Malaysia . Mereka tawarkan lebih 30,000 jenis produk yang mana terdiri daripada barangan perkakasan rumah , barangan elektrik , alatan tulis , aksesori kereta , barang mainan dan juga barangan kosmetik serta lain lain . Bila kita nak cari sesuatu atau apa sahaja , DIY lah tempat majoriti daripada kita akan tuju dahulu .

Ini 3 rahsia terbesar MR DIY dalam growkan business

  • Tingkatkan motivasi team

Bagi mereka , dengan sentiasa beri motivasi kepada team , team akan lebih produktif dan lebih mudah untuk capai target . Pihak pengurusan atasan atau barisan leader sentiasa turun padang pergi ke cawangan cawangan untuk melihat memantau team dan banyakkan berkomunikasi .

Dengan cara ini , team akan tunjukkan attitude yang baik kepada pelanggan .

  • Sentiasa fokus kepada development team

Mereka sentiasa beri peluang sama rata kepada team berpotensi dengan sediakan pelbagai latihan dan sentiasa bantu team untuk terus maju dalam kerjaya . Ada pekerja yang dulunya hanya penjaga stor dan tiada pengalaman , kini berjaya jadi leader yang uruskan ratusan pekerja . Perkara inilah yang menyebabkan team boleh kekal setia dengan Mr DIY .

  • Tetapkan strategic planning yang betul

Mereka tetap dengan slogan mereka iaitu sentiasa kekalkan harga rendah kepada pelanggan . Ini menjadi faktor utama cawangan yang dibuka sentiasa mendapat sambutan . Bukan itu sahaja , mereka adakan strategi produk untuk pastikan team faham setiap detail produk dan ada keunikan tersendiri kepada pelanggan . Selain itu , mereka dah berjaya buka anak anak syarikat iaitu MR DOLLAR dan MR TOY yang sangat memenuhi keperluan pelanggan .

…. dan ada banyak lagi rahsia kejayaan MR DIY untuk sustain dan grow kan bisnes ke seluruh Malaysia .

Nak growkan bisnes dan buka banyak cawangan macam MR DIY ?

Sertai program Founder Blueprint kami untuk bina perancangan bisnes anda sekarang .

#PakarHR

#HRJantungBisnesAnda #HRFastTrack

RELATED POST