fbpx

Promo SUPER EARLY BIRD serendah RM47

“Bagaimana Nak Bina Team Marketing & Sales Berkualiti dalam Waktu Singkat?”

Rahsia nak BINA TEAM MARKETING & SALES yang berkualiti dan mampu naikkan sales syarikat. Lepas ni bisnes owner tak perlu pening kepala nak handle marketing!

MEMPERKENALKAN PROGRAM HIRE RIGHT TALENT
khas untuk bina Team MARKETING & SALES

Amaran: Program ini bukan sekadar program teori yang anda belajar sahaja tanpa buat apa-apa. Sebaliknya, program ini padat dengan ilmu yang teknikal, proven strategies dan real case studies yang anda akan nampak jalan tarik banyak resume. Tiada satu sesi pun yang akan buat masa anda sia-sia.
Program ini dibawa khas untuk anda UPGRADE SKILL HIRING, nak BINA TEAM MARKETING & SALES yang BERKUALITI dan seterusnya bantu anda dapatkan Naikkan Sales Syarikat!

Tarikh:
19 November 2023 | Ahad

Masa:
9.30 pagi - 4.30 petang

Lokasi:
Online Zoom

Tahun 2023 adalah tahun dimana kebanyakan bisnes SME dalam FASA SURVIVE! Sale tak naik, team pun tak perform. Kat mana silapnya? Ada bisnes owner yang bingung sama ada nak tutup bisnes ataupun nak terus survive dengan apa yang ada.
TAPI.. Mengikut kajian yang kami lakukan, masih ada 20% bisnes SME yang terus berjaya dan naikkan sales mereka berbanding 80% bisnes SME yang lainnya dalam fasa struggle dan survive.

Adakah anda nak tegolong dalam 20% yang berjaya ATAU 80% yang sedang struggle dan bertahan?
Antara kajian yang kami perolehi, punca 80% bisnes dalam mood struggle dan bertahan disebabkan tak ada Team Marketing & Sales yang kompeten. Mereka tak tahu nak cari talent yang betul, tak ada direction untuk team mereka dan tak jelas KPI sebenar team marketing & sales.

Kami boleh simpulkan isu-isu yang keluar dari bisnes owner diluar sana bila nak cari Team Marketing & Sales

1) Dah banyak posting iklan jawatan kosong, tapi takde satu pun yang sangkut?

Dah posting dekat semua platform, tapi hasilnya krik-krik je. Satu pun takde yang apply. Sampaikan anda terpaksa posting dekat FB personal kononya boleh dapat calon . 

2) Trauma nak ambil staf sebab pernah kena khianat dengan staf sendiri?

Anda pernah ambil staf, tapi pernah kena tikam belakang, pernah kena pijak dengan staf sendiri. Sampaikan nak ambil staf balik pun takut-takut

3) Struggle cari Team Marketing & Sales? Tapi bila dah dapat, boleh buat kerja ke tak?

Sangat struggle nak cari team marketing & sales. Tapi bila dah dapat tak tahu mereka ni boleh buat kerja atau tak. Bisnes owner sendiri tak tahu nak pantau apa. Bila dah spent banyak tapi result tadi. At last jadi tanda tanya, ‘aku ni salah hire team ke?

4) Fasa survive ni nak ambil team marketing ke atau nak freelance je?

Anda pening kalau upah freelance takut tak ada result & susah nak pantau. Tapi kalau ambil team masuk company, anda sendiri tak tahu nak monitor macam mana. Last-last pening nak ambil yang mana satu.

5) Berapa nak bayar service freelance & Team Marketing?

Pening nak tentukan bayaran untuk freelance. Nak ukur dari segi job skop ke? atau nak tengok dari segi prestasi? Komisen pulak macam mana.

Rata-rata BISNES OWNER yang kami jumpa semua hadapi masalah yang sama. Dah macam-macam cara dan usaha dah buat, tapi sampai sekarang masih lagi buntu tak jumpa solusi yang tepat.

Jadi apa solusi sebenar supaya bisnes anda menjadi sebahagian 20% yang berjaya?

Dalam Program Hire Right Talent ini, kami akan share dengan ada FORMULA 3R untuk bina Team Marketing & Sales. FORMULA 3R adalah teknik berdasarkan kajian PakarHR selama lebih 5 tahun yang proven dan efektif untuk bisnes owner betulkan balik internal team

Kami sediakan MODUL EKSKLUSIF supaya anda mudah faham & terus bertindak sekarang !!

MODUL 1 : Strategi Hire Right Team

✅ Team Marketing & Sales : Internal VS Freelance? Mana yang anda perlu?
Checklist wajib nak hire Team Marketing & Sales
Lubuk emas cari Team yang berkualiti
Templat iklan & ayat tarik banyak resume masuk

MODUL 2 : Blueprint Retain Team

5 perkara yang buatkan Team setia dengan anda
✅ Senarai kawalan yang boleh disiplinkan Team
Automation tools Team Marketing & Sales
Strategi psikologi power nak handle Team

MODUL 3 : Tools Nak Rewards Team

✅ 2 jenis Strategi Boostkan Motivasi Team capai target
Formula kiraan Effectiveness & Productivity setiap Team terhadap Sales Syarikat

Siapa SPEAKER Yang Akan Bantu anda dalam Hire RIght Talent Marketing & Sales ini?

Sepasang suami isteri, berbeza kepakaran, saling melengkapi.

KENALI HISHAM WAHAB

Beliau merupakan jurulatih profesional yang diiktiraf oleh Human Resources Development Fund (HRDC) & INSKEN. Beliau memiliki Ijazah Sarjana (Sains) & Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia dari Universiti Teknologi Malaysia, Johor pada tahun 2004. Beliau juga sedang menyambung pelajaran di peringkat PHD

Beliau juga pernah dilantik menjadi Internal Auditor ISO 9001 oleh Universiti Kuala Lumpur (UniKL) dan pernah dijemput sebagai penasihat jemputan oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM) & Universiti Kuala Lumpur (UniKL)

Selain itu, beliau juga mendapat anugerah "Best Paper" di KIHREMIC International Conferencs Phuket, Thailand pada Oktober 2019.

Berpengalaman lebih 17 tahun dalam bidang pengurusan sumber manusia dan sehingga kini ribuan usahawan SME telah dibantu melalui seminar, latihan, teambuilding dan konsultasi.

KENALI SALWA AZLAN

Beliau merupakan jurulatih profesional yang diiktiraf oleh Human Resources Development Fund (HRDC) & INSKEN. Beliau memiliki Ijazah Sarjana (Sains) & Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia dari Universiti Teknologi Malaysia, Johor pada tahun 2004. eliau juga sedang menyambung pelajaran di peringkat PHD

Beliau pernah berkhidmat sebagai "Head of Department" bahagian Sumber Manusia di syarikat-syarikat utama seperti DRB-Hicom, Sime Darby Engineering Sdn Bhd & Petronas MHB.

Selain itu, beliau juga mendapat anugerah "Best Presenter" di KIHREMIC International Conferencs Phuket, Thailand pada Oktober 2019.

Berpengalaman lebih 17 tahun dalam bidang pengurusan sumber manusia dan sehingga kini ribuan usahawan SME telah dibantu melalui seminar, latihan, teambuilding dan konsultasi.

AWARD PAKARHR

PakarHR pernah dapat awards ke?

Kalau ikutkan banyak kami terima tawaran untuk diberikan anugerah. Tapi kami memilih untuk menolaknya sebab bagi kami anugerah itu bukan kejayaan yang diberi atas pemilihan yang sihat.

Tapi alhamdulillah tahun 2022 kami diberi Anugerah Keusahawanan Johor 2020 yang disampaikan oleh YAB Datuk Haji Hasni Bin Mohammad, Menteri Besar Johor dan membawa wang tunai sebanyak RM10,000. Anugerah ini dianjurkan oleh Perbadanan Usahawan Johor Sdn Bhd

Anugerah ni ada 180 calon yang hebat-hebat seperti syarikat kicap Jalen, Al-ikhlas Gadjet dan ramai lagi. Kami mendapat pengiktirafan merupakan sebuah kehormatan buat kami.

AS SEEN ON

OUR SUCCESS STORY

Mari kita dengar kisah inspirasi dan kejayaan antara klien-klien besar yang sudah berjaya kami bimbing dan bantu dalam pengurusan team.

“Dulu, dalam seminggu tu 10 orang apply kerja, tapi semua tak layak. Lepas join PakarHR, Application terus MENINGKAT dengan MENDADAK. Baru 10 hari post, dah boleh dapat dalam 346 application untuk 1 position sahaja! "

Tuan Rehan Ahmad

Xvance Home Sdn Bhd

Sebelum ni Tuan Rehan tak pernah tahu banyak platform untuk iklankan jawatan kosong. Tapi lepas dengar dari perkongsian Tuan Hisham, beliau terus buat dan akhirnya berjaya dapat lebih 346 application dalam masa 10 hari.


“Baru je apply ilmu dari PakarHR untuk iklan job vacancy tak sampai sebulan dah dapat hampir 2 RIBU permohonan!"

Cik Aina

Hasnuri Sdn Bhd

Lepas join program, beliau tak perap ilmu tu lama-lama dan terus apply. Tak sangka belum masuk sebulan open vacancy dah dapat 2 Ribu permohonan.

Iklan untuk internship pun tak sampai sehari dah dapat 50 permohonan yang mohon.

“Dulu kemain banyak letak skop kerja dalam poster iklan, resume yang masuk pun krik-krik.”

Cik Aina

Hazel TD Sdn Bhd

Sebelum ni pernah buat iklan dekat Indeed dan letak nama jawatan designer baju. Tapi, yang mohon seorang dua je.

Bila dah apply teknik yang betul, dah letakkan skop kerja yang betul, ada pertambahan dari segi resume masuk. 

.. dan ramai lagi Bisnes Owner yang kami dah berjaya bantu melalui program kami.

KLIEN EKSKLUSIF YANG MEMPERCAYAI PAKARHR

LEBIH 30,000 BISNES OWNER TELAH KAMI BANTU SECARA LANGSUNG DAN TIDAK LANGSUNG.

INDUSTRI: KEDAI CERMIN MATA

Bisnes dah start tahun 2016, tapi masih stuck tak berkembang. Inilah yang dihadapi Puan Hawa.

Beliau tercari-cari sistem untuk uruskan staf yang dapat bantu growkan lagi bisnes dengan lebih cepat.

Sekarang, beliau lebih jelas dengan apa perancangan dan halatuju untuk bawa bisnes kearah yang lebih tinggi.

INDUSTRI: Pendidikan

Lepas dapat coaching daripada PakarHR, terus dapat bina barisan leader dari setiap department. 

Beban beliau sebelum tu semua hilang dengan adanya barisan leader yang support. Tak perlu lagi beliau nak monitor kerja dari A to Z.

Alhamdulillah, beliau berjaya capai sales RM1JUTA pertama selepas dapatkan coaching & mentoring kami.

INDUSTRI: Construction

Dah jalankan bisnes pemetaan utiliti bawah tanah lebih 10 tahun. Isu utama beliau adalah susah nak kekalkan team berkualiti.

Beliau pun susah nak empower team leader, sehinggakan beliau terpaksa monitor kerja team. 

Lepas coaching bersama PakarHR, beliau lebih confident nak bagi empowerment kepada team leader monitor kerja team dibawah

INDUSTRI: Construction

Bisnes dah hampir 10 tahun, sekarang team pun dah ada seramai 35 orang. 

Dulu bila nak berhadapan dengan team sangat susah, sebab tak ada rujukan yang betul.

Lepas dapat coaching daripada PakarHR, beliau terus confident nak bercakap dengan team, dan team mudah nak dengar arahan. 

INDUSTRI: Kedai Kasut

7-min

Buat bisnes jual kasut ni awal-awalnya struggle sebab memang tak ada sistem, macam KPI, SOP, polisi, skop kerja team pun tak ada.

Sampai satu tahap beliau penat buat kerja dari A to Z, dari kerja operation sampai kerja melayan customer semua beliau buat.

Tapi kini, hilang beban beliau semasa beliau terus dapat buatkan skop kerja untuk setiap team dan berjaya buat meeting berkala bersama team untuk update progress kerja semasa.

Kami tawarkan pada HARGA ISTIMEWA yang kami buka khas untuk anda

Kami tawarkan Harga Promo istimewa sempena Hire Right Talent for Marketing & Sales yang julung kali kami adakan dan PROMOSI SUPER EARLY BIRD untuk 30 orang terawal sahaja.

Grab peluang ini sekarang! Selepas ini harga akan dinaikkan

5 BONUS ISTIMEWA KHAS UNTUK TIKET VVIP

BONUS #1: Workbook Hire Right Talent Marketing & Sales

Dalam Workbook ini, anda berpeluang untuk mencatat segala nota dan buat aktiviti bersama-sama di dalam kelas. Terdapat beberapa formula penting yang anda boleh catat sepanjang kelas berlangsung. Barulah anda dapat kekal produktif dan fokus apa yang disampaikan.

BONUS #2: 7 VIDEO URUS TEAM BERNILAI RM 394

Kami decide nak berikan 7 Video Urus team TERKINI kepada semua peserta VIP sahaja, yang sangat komited nak UPGRADE ILMU dan rasa tak cukup. Pelbagai topik yang dibincangkan dalam kompilasi video urus team ini yang mungkin membantu anda.

BONUS #3: EBOOK 7 LANGKAH MUDAH HIRE RIGHT TALENT

Dalam Ebook ini, anda akan dibongkarkan dengan step-step macam mana nak hire right talent yang berkualiti

BONUS #4: EBOOK STRATEGI TARIK BANYAK RESUME

Pening kepala bila buat iklan tapi tak banyak pula resume masuk. Ebook ni akan bongkarkan apa yang perlu ada di iklan jawatan kosong supaya banyak yang tertarik untuk send resume pada syarikat

BONUS #5: RAKAMAN PENUH PROGRAM

Beruntung siapa yang grab pakej VVIP, sebab rakaman penuh program kami sangat bernilai dari segi persembahan konten dan pelbagai formula yang dikongsikan. Kami decide nak berikan rakaman penuh kepada semua peserta VVIP sahaja, yang sangat komited nak UPGRADE ILMU dan rasa tak cukup. Anda boleh ulang tonton dan ulangkaji semula dengan rakaman ni.

Inilah masanya untuk anda bina Team Marketing & Sales anda dalam

Program Hire Right Talent Marketing & Sales

Dapatkan seat anda SEKARANG!

Grab tiket anda harini!

Jika anda pemilik bisnes, yang ada isu tak tahu macam mana nak bina team marketing & sales, tak tahu macam mana nak dapatkan team marketing & sales yang berkualiti serta tak tahu macam mana nak pantau team . Anda wajib join.

Program ini akan diadakan secara ONLINE ZOOM

Program ini akan menceritakan topik utama iaitu Strategi hire right Team, Blueprint retain Team, Hire right triangle formula

Cik boleh hubungi team kami melalui butang Whatsapp dibawah.

Ada, freegift berbentuk ebook dan workbook

HIRE RIGHT TALENT MARKETING & SALES

  19 November 2023 | Ahad

  9.30 pagi – 5.00 petang

  Aplikasi ZOOM

PERLUKAN BANTUAN DAN SOALAN?

Anda boleh terus hubungi pegawai kami untuk bantuan.

Cik Nisha
Manager of Customer Care

07-255 0222