fbpx

Atasi 6 Masalah Utama Pengurusan Bisnes Ini Jika Anda Nak Bisnes Anda Terbang Lebih Tinggi Dan Bertahan Lama

Ramai bisnes owner mengeluh bisnes sekarang tak kencang lepas dari PKP. Dah buat macam-macam strategi masih tak boleh go. Jadi anda nak tunggu & tengok je ke sampai bisnes anda terpaksa gulung tikar?

20 Mac 2024 | Khamis | Bangi Perdana Hotel
9.00am- 5.00pm

Anda bisnes owner di fasa ‘Growth’, sales mungkin tengah naik atau dah mula ‘stagnant’..

Anda mungkin dalam bahaya yang anda tak nampak..

Ramai bisnes owner di fasa ‘Growth’ ini sebenarnya ada 5 masalah utama yang membuatkan mereka tak boleh pecahkan siling dan grow ke tahap yang lebih tinggi..

“Bisnes Ni Nak Pergi Mana Sebenarnya?”

Masalah No.1 - Tiada ‘Strategic Planning’ yang jelas tentang halatuju syarikat.

Ramai yang keliru, pergi kelas dan seminar sana-sini belajar pasal ‘strategic planning’, tapi tak pernah faham apa beza ‘strategy’ dan ‘planning’, dan apa sebenarnya ‘strategic planning’ yang betul untuk syarikat mereka.

Lagi teruk bila ramai yang hanya tiru ‘strategic planning’ bisnes orang lain tanpa tahu kekuatan dan kelemahan diri sendiri sebagai founder dan bisnes anda.
Sebab tu ramai yang di fasa Growth, mula-mula sales mencecah jutaan ringgit sebulan, kemudian jatuh semula tertiarap hingga mungkin tinggal puluhan ribu sahaja sebulan

…dan banyak lagi soalan-soalan strategi begini yang tak pernah dijawab oleh owner bisnes yang sedang ‘khayal’ dibuai kenaikan sales.

OK lah..katakan anda dah settle buat ‘strategic planning’. Anda berkobar-kobar nak cerita kat staf dan team management anda.. Tapi tiada seorang pun yang faham. Haa, itulah jadinya bila anda ada masalah ini..

Masalah No.2: Tiada KPI yang jelas untuk melaksanakan ‘strategi’ anda

Kadang-kadang owner bisnes ni syok sendiri dengan nombor-nombor yang besar. Team susah nak faham, boss sebenarnya nak pergi mana ini.

Lebih dahsyat lagi, bila owner bisnes dimomokkan dengan perkataan KPI ini, mereka sekadar buat KPI secara semberono tanpa panduan yang betul. Sebab itu, lepas setahun, kita tengok balik KPI itu, tiada satu pun KPI yang berjaya dicapai oleh staf!

Semua strategi yang kita dah plan tadi jadilah sekadar angan-angan mat jenin~ That’s why anda kena tahu bagaimana nak buat KPI yang betul mengikut peranan setiap ahli dalam pasukan anda, yang boleh mencapai target yang anda tetapkan untuk tahun semasa

Dah settle KPI, tiba-tiba staff anda datang.. “Boss, macam mana nak capai KPI yang boss set untuk saya tu?”. Inilah akibatnya bila anda biarkan staff anda buat kerja tanpa ada 1 perkara penting ini..

Masalah No.3: Tiada SOP yang jelas untuk capai KPI yang anda tetapkan

Bisnes owner marah kalau team tak capai KPI. Bila di tanya kenapa rupanya team tak jelas macam mana nak capai KPI tu. Target dah ada cun dah tapi SOP nak buat kerja tu tiada, payah juga tu

SOP tu apa pulak? Bahasa mudahnya proses kerja yang standard untuk Team follow step by step. Kalau takde SOP ni yang selalu berlaku isu :

Dan paling menyakitkan lagi disebabkan proses dalaman tak betul, syarikat rugi besar.

Benda ni yang Bisnes Owner selalu terlepas pandang sebab hanya pandang pada big picture iaitu target sales syarikat & KPI Team je. Rupanya Team tak boleh nak capai target sebab banyak sangat roadblock dalam proses kerja tu sendiri. Bahaya tu

Anda dah set SOP yang jelas, tapi ada juga staff yang memang taknak ikut SOP. Anda tak tahu nak buat apa dengan staff bermasalah ini. Inilah yang terjadi bila anda tak pernah ada 1 dokumen penting ini..

Masalah No.4: Tiada Polisi yang jelas sebagai undang-undang dan peraturan dalam syarikat anda.

Benda boleh copy dari syarikat lain, buat apa nak susah-susah buat polisi sendiri. Betullah tu kalau Bisnes Owner nak mudah, memang senang je copy polisi syarikat lain.

Tapi jangan nak merungut kalau Team yang ada ni pon jenis perangai copy paste semua sama je. Sorang datang lambat, yang lain pon datang lambat.

Sebab tu polisi ni kita kena buat sendiri ikut peraturan syarikat kita. Even rumah kita dengan rumah jiran pon peraturan lain-lain.

Jadi bisnes owner, perlu lihat balik polisi yang di buat. Adakah ia mengikut keperluan syarikat dan yang penting ikut akta kerja 1955. Itu yang penting.

Jadi bisnes owner, perlu lihat balik polisi yang di buat. Adakah ia mengikut keperluan syarikat dan yang penting ikut akta kerja 1955. Itu yang penting.

Masalah No.5: Tiada ilmu Leadership untuk menjadikan diri anda pemimpin yang berkarisma dan disegani.

Strategi dah Power, KPI dari Top to Down semua dah tip top, SOP dah berjilid-jilid, Polisi dah padu..tapi semua ni hanya akan jadi sekadar on paper je kalau anda sendiri sebagai Leader tapi takde Leadership skill yang bagus untuk melaksanakan semua sistem ni dalam Team anda.

Takut la nak cakap dengan Team, nanti dorang kenakan balik. Nak tegur Team nanti berhenti terus pula, siapa pula nak buat kerja nanti.

Banyak sangat roadblok tu. Bisnes Owner kena ada leadership skill ni. Bukan maksudnya perlu marah-marah beri arahan tapi perlu influence mereka supaya mereka rasa setiap arahan yang diberi bukannya paksaan & team pun akan jadi hormat pada anda.

"Ramai Bisnes Owner buntu dan tak tahu nak solve problem..

Kami rasa tak sampai hati tengok Bisnes Owner terkapai-kapai.

Jadi kami dari pakarhr ingin berjumpa dengan bisnes owner yang ada isu-isu seperti diatas untuk kami bantu secara bersemuka dalam satu program BIZ COACHING

Kenapa BIZ COACHING?

0
Total Corporate Client
0 +
Total SME Client
0 Years
Experience

Kami sediakan MODUL EKSKLUSIF supaya anda mudah faham & terus bertindak sekarang !!

Siapa SPEAKER Yang Akan Bantu anda dalam BIZ COACHING ini?

Sepasang suami isteri, berbeza kepakaran, saling melengkapi.

TUAN HISHAM WAHAB

People Management Expert

Beliau merupakan jurulatih profesional yang diiktiraf oleh Human Resources Development Fund (HRDC) & INSKEN. Beliau memiliki Ijazah Sarjana (Sains) & Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia dari Universiti Teknologi Malaysia, Johor pada tahun 2004. Beliau juga sedang menyambung pelajaran di peringkat PHD

Beliau juga pernah dilantik menjadi Internal Auditor ISO 9001 oleh Universiti Kuala Lumpur (UniKL) dan pernah dijemput sebagai penasihat jemputan oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM) & Universiti Kuala Lumpur (UniKL)

Selain itu, beliau juga mendapat anugerah "Best Paper" di KIHREMIC International Conferencs Phuket, Thailand pada Oktober 2019.

Berpengalaman lebih 15 tahun dalam bidang pengurusan sumber manusia dan sehingga kini ribuan usahawan SME telah dibantu melalui seminar, latihan, teambuilding dan konsultasi.

PUAN SALWA AZLAN

Business Strategist

Beliau merupakan jurulatih profesional yang diiktiraf oleh Human Resources Development Fund (HRDC) & INSKEN. Beliau memiliki Ijazah Sarjana (Sains) & Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia dari Universiti Teknologi Malaysia, Johor pada tahun 2004. eliau juga sedang menyambung pelajaran di peringkat PHD

Beliau pernah berkhidmat sebagai "Head of Department" bahagian Sumber Manusia di syarikat-syarikat utama seperti DRB-Hicom, Sime Darby Engineering Sdn Bhd & Petronas MHB.

Selain itu, beliau juga mendapat anugerah "Best Presenter" di KIHREMIC International Conferencs Phuket, Thailand pada Oktober 2019.

Berpengalaman lebih 15 tahun dalam bidang pengurusan sumber manusia dan sehingga kini ribuan usahawan SME telah dibantu melalui seminar, latihan, teambuilding dan konsultasi.

AS SEEN ON

OUR SUCCESS STORY

Mari kita dengar kisah inspirasi dan kejayaan antara klien-klien besar yang sudah berjaya kami bimbing dan bantu dalam pengurusan team.

INDUSTRI: KEDAI CERMIN MATA

Bisnes dah start tahun 2016, tapi masih stuck tak berkembang. Inilah yang dihadapi Puan Hawa.

Beliau tercari-cari sistem untuk uruskan staf yang dapat bantu growkan lagi bisnes dengan lebih cepat.

Sekarang, beliau lebih jelas dengan apa perancangan dan halatuju untuk bawa bisnes kearah yang lebih tinggi.

INDUSTRI: Pendidikan

Lepas dapat coaching daripada PakarHR, terus dapat bina barisan leader dari setiap department. 

Beban beliau sebelum tu semua hilang dengan adanya barisan leader yang support. Tak perlu lagi beliau nak monitor kerja dari A to Z.

Alhamdulillah, beliau berjaya capai sales RM1JUTA pertama selepas dapatkan coaching & mentoring kami.

INDUSTRI: Construction

Dah jalankan bisnes pemetaan utiliti bawah tanah lebih 10 tahun. Isu utama beliau adalah susah nak kekalkan team berkualiti.

Beliau pun susah nak empower team leader, sehinggakan beliau terpaksa monitor kerja team. 

Lepas coaching bersama PakarHR, beliau lebih confident nak bagi empowerment kepada team leader monitor kerja team dibawah

INDUSTRI: Construction

Bisnes dah hampir 10 tahun, sekarang team pun dah ada seramai 35 orang. 

Dulu bila nak berhadapan dengan team sangat susah, sebab tak ada rujukan yang betul.

Lepas dapat coaching daripada PakarHR, beliau terus confident nak bercakap dengan team, dan team mudah nak dengar arahan. 

INDUSTRI: Kedai Kasut

7-min

Buat bisnes jual kasut ni awal-awalnya struggle sebab memang tak ada sistem, macam KPI, SOP, polisi, skop kerja team pun tak ada.

Sampai satu tahap beliau penat buat kerja dari A to Z, dari kerja operation sampai kerja melayan customer semua beliau buat.

Tapi kini, hilang beban beliau semasa beliau terus dapat buatkan skop kerja untuk setiap team dan berjaya buat meeting berkala bersama team untuk update progress kerja semasa.

.. dan ramai lagi Bisnes Owner yang kami dah berjaya bantu melalui program kami.

KLIEN EKSKLUSIF YANG MEMPERCAYAI PAKARHR

LEBIH 50,000 BISNES OWNER TELAH KAMI BANTU SECARA LANGSUNG DAN TIDAK LANGSUNG.

Kami tawarkan pada HARGA ISTIMEWA yang kami buka khas untuk anda

Kami tawarkan Harga Promo Istimewa sempena BIZ COACHING yang julung kali kami adakan dan PROMOSI SUPER EARLY BIRD untuk 30 orang terawal sahaja.

Grab peluang ini sekarang! Selepas ini harga akan dinaikkan

Inilah masanya untuk anda Growkan bisnes anda dalam

Program BIZ COACHING

Dapatkan seat anda SEKARANG!

Grab tiket anda harini!

Jika anda pemilik bisnes, yang ada masalah bisnes stuck, sales stuck dan tak tahu nak monitor team. Anda wajib join.

Program ini akan diadakan secara OFFLINE

Program ini akan menceritakan 5 perkara yang Bisnes Owner WAJIB tahu dan faham

Encik/Cik/Puan boleh hubungi team kami melalui butang Whatsapp dibawah.

PERLUKAN BANTUAN DAN SOALAN?

Anda boleh terus hubungi pegawai kami untuk bantuan.