fbpx

“3 rahsia Gardenia masih jadi rebutan selepas 50 tahun”

Gardenia
Sebut je pasal roti, mesti ramai ingat pasal Gardenia. Mana taknya, roti Gardenia ni memang sedap dimakan begitu saja.

Mereka kekal lama dalam industri dan sentiasa jadi pilihan orang ramai walaupun dah banyak brand roti yang lain.

Uncle Slocumm ni mula bertapak dekat Malaysia bersama Gardenia pada tahun 1969 . Beliau bekerjasama dengan 2 lagi rakan kongsi , dimana salah seorangnya adalah ahli perniagaan di Malaysia . Bertapak di Sabah pada mulanya dan terus berkembang kepada beberapa cawangan . Kini , Gardenia dah berjaya tembusi pasaran Singapura , Brunei , Indonesia , Filipina dan kegemaran seluruh rakyat Malaysia !

Apa rahsia Gardenia ni kekal sustain dan jadi pilihan ramai?

Kami sharekan 3 strategi rahsia Gardenia terus grow dan sustain hingga ke harini.

  • Ada visi dan misi selari

Gardenia tetapkan matlamat untuk sediakan produk makanan yang berkualiti dan lazat kepada pengguna . Wujudkan slogan ” Sungguh enak dimakan begitu saja” dan bawa ke dunia realiti . Hasilnya , produk Gardenia dapat terima kepercayaan dan tempat dihati daripada pelanggan setia .

  • Sentiasa ambil peluang

Uncle Slocumm adalah pakar pembuat roti yang berpengalaman selama 30 tahun dari Australia . Beliau kemudian bekerjasama dengan 2 rakan lain , seorang pakar pembuat krim pastri dan seorang ahli perniagaan di Malaysia . Hasil kerjasama dan skill masing masing , mereka berjaya cipta produk makanan yang pelbagai dan sedap , serta menepati keperluan dan kehendak pengguna .

Gardenia study target market dan segala outcomes yang akan diterima sebelum buat bisnes . Mereka juga tak fokus kepada satu jenis produk sahaja seperti roti . Mereka juga hasilkan produk lain seperti minuman dan mee kuning . Bila ada pelbagai produk yang kena dengan cita rasa orang ramai , barulah Gardenia dapat terus sustain dama industri makanan .

Nak sustainkan bisnes macam Gardenia?

Sertai kami dalam Program Founder Blueprint! Tempat adalah TERHAD!

#PakarHR #HRJantungBisnesAnda

RELATED POST