fbpx

#PakarHRGoTerengganu

Sesi petang ni, Pakar HR masih lagi sedang bantu syarikat ini untuk develop Line of Visibility supaya setiap peringkat faham peranan dan tanggungjawab masing-masing.

Banyak aspek yang perlu Pakar HR bantu dari segi cara komunikasi, cara atau saluran yang betul bila nak beri arahan, terima arahan dan beri feedback dan juga laporan kerja.

Semuanya mesti jelas, terang dan bertulis supaya ianya menjadi satu SOP jelas dan menjadi salah satu KPI kepada setiap orang.

Bila semua orang jelas peranan masing-masing, syarikat takkan ada banyak isu bila masalah berlaku sebab setiap level tahu apa yang nak dibuat.

Lepas ni BOSS pun dah tak perlu melenting, marah-marah bila ada masalah. Semua dah tahu apa nak dibuat dan masalah dapat diselesaikan tanpa memanjangkan masa.

Paling penting BOSS tenang dan dia sendiri tahu dimana yang dia perlu rujuk.

BOSS diluar sana yang masih belum ada Line of Visibilty dalam syarikat, pastikan dapatkan khidmat nasihat yang betul ya.

Sebab dalam Google pun tak boleh beri idea. Teori boleh, praktikalnya, anda boleh tahu sendiri kesannya.

Alhamdulillah itulah pengalaman Pakar HR yang bertahun bergelumang dalam bidang HR dari sudut undang-undang dan juga dari segi training. Itu memang kerja kami.

#PakarHR
#HRKonsultan
#HRJantungBisnes
#PakarHRGoTerengganu
#HRFastTrack

RELATED POST