fbpx

5 Cara Senang Nak Naikan Motivasi Staf Supaya Bisnes Anda Diyakini Boleh Grow Dengan Selamat

Image may contain: text

Image may contain: text

 

 

Image may contain: text

 

Image may contain: text

Image may contain: text

Image may contain: text

[ 5 CARA SENANG NAK NAIKKAN MOTIVASI STAF SUPAYA BISNES ANDA DIYAKINI BOLEH GROW DENGAN SELAMAT ]
.
[] NAIKKAN GAJI
[] BONUS
[] KOMISEN
[] REWARD
[] COMPANY TRIP
.
1. NAIKKAN GAJI

Gaji ialah FAKTOR UTAMA untuk menarik pekerja yang berkualiti tinggi. Kenapa? Sebab, dengan gaji boleh sekat Staf anda dari BERHIJRAH ke syarikat lain sebab mereka dapat menilai sendiri ganjaran yang patut diterima oleh mereka.
.
2. BONUS

Paling suka kalau staf diberi Bonus tahunan bukan? Dapat ‘extra pendapatan’ dari majikan sebenarnya secara tak langsung buat staf rasa dapat meringankan beban mereka terutamanya bagi yang dah berkeluarga pastinya memerlukan pendapatan tambahan bagi setiap hujung/awal tahun bagi persiapan persekolahan anak-anak.
.
3.KOMISEN

Biasanya boss akan beri Komisen pada Staf dibahagian Sales sahaja bukan? Mengapa tidak kita ubah sedikit cara pembahagian komisen mengikut Team yang bersama-sama menjayakan sesuatu program atau tugasan tersebut. Jadi staf semua akan lebih bersemangat untuk ‘achive target’ yang boss berikan.
.
4.REWARD

Siapa yang tak suka dapat Reward? Lumrah manusia yang sukakan pada sesuatu yang dapat menggembirakan mereka dan buat mereka rasa dihargai. Apa salahnya #Boss berkongsi rezeki dengan Staf juga. #Boss kena ingat, tanpa staf, belum tentu Syarikat anda boleh ‘run’ dengan baik.
.
5. COMPANY TRIP

Hari-hari bekerja otak pun tahu penat. Tak salah setahun sekali bawa staf anda pergi bercuti. Tinggal sekejap masalah di office dan lapangkan fikiran supaya dapat aura positif semula. Selain mereka rasa dihargai, hubungan antara #Boss dan staf juga dapat dieratkan.
.

Nak tahu apa lagi yang boleh naikkan motivasi staf? Nak tahu apa yang patut anda WAJIB buat supaya Bisnes anda boleh grow dan selamat? #Boss WAJIB hadir ke #SeminarBOSS
.
Seminar BOSS akan berlangsung tak lama lagi..
.
Klik jer link ini untuk dapatkan info lanjut tentang Seminar BOSS yang bantu anda selamat bisnes anda dari kesalahan..
—>> http://www.pakarhr.com/seminar-boss/ <<—
.
ATAU,
.
klik disini untuk terus Team PakarHR bantu anda
—>> http://bit.ly/InfoSeminarBOSS <<—

RELATED POST