fbpx

5 Cara Memperdayakan Pekerja Untuk Melakukan Kerja Terbaik

| 5 CARA MEMPERDAYAKAN PEKERJA UNTUK MELAKUKAN KERJA TERBAIK |
.
1. Mencabar Kakitangan Anda (Dalam Alasan)
– Untuk elakkan pekerja jadi bosan dengan tugas mereka, tetapkan matlamat. Ini untuk elak mereka berada dalam zon selesa dan merealisasikan potensi mereka.
.
.
2. Tentukan Peluang untuk Mobiliti Menaik
– Kalau pekerja kita rasa tak ada peluang untuk maju di syarikat kita, mereka akan cari peluang untuk lakukannya di tempat lain. Jadi kita kena cari cara untuk pekerja dapat lebih banyak wang, mengambil peranan yang lebih besar, atau memajukan kepimpinan.
.
.
3. Menggalakkan Komunikasi Terbuka
– Kena pastikan pekerja rasa mereka boleh berkomunikasi secara bebas dengan pemimpin dan satu sama lain. Dengan cara ini mereka lebih cenderung merasa bernilai, berpuas hati dan bermotivasi di tempat kerja.
.
.
4. Memberi Pujian dan Mengenali Kekuatan
– Untuk buat pekerja bermotivasi, kita kena bagi maklum balas dan pujian yang kerap kepada pekerja. Mereka nak tahu usaha mereka dihargai dan kerja keras mereka tak disedari.
.
.
5. Bagi Masa Bercuti dan Keseimbangan Kehidupan Dengan Bekerja
– Pekerja gembira bila ada keseimbangan kehidupan dengan kerja. Bila kita bagi mereka masa untuk perkara-perkara yang penting kepada mereka, mereka akan dapat lebih banyak tumpuan dan tenaga pada masa yang mereka habiskan di tempat kerja.

Like & Share

Tips Pakar HR
-Semestinya majikan yang perlu main peranan penting untuk menjadikan pekerja mereka terbaik dalam organisasi syarikat/

#PakarHR
#HRKonsultan
#HROutsource

Sumber Gambar : Google

RELATED POST