fbpx

5 Cara Video Boleh Meningkatkan Proses Perekruitan Anda

1. Guna video untuk temubual
– Cara ini memudahkan kita tanpa mengira lokasi, menilai kemampuan mereka dengan cekap dan kurangkan masa yang diperlukan untuk menjadualkan dan membuat temuduga secara individu. 
.
.
2. Guna video untuk tingkatkan komunikasi
– Ini mencepatkan kita untuk menyaring calon yang layak. Selain itu menggalakkan mereka mencuba nasib untuk ditemuduga terutama bagi calon yang tinggal jauh dari syarikat.
.
.
3. Dapat pasarkan perniagan dengan lebih efektif
– Kita pun tahu generasi muda sekarang suka guna digital untuk cari kerja. Kita boleh bagi sebanyak mana kita nak untuk iklankan dan videokan tentang syarikat kita yang menggalakkan lebih banyak calon untuk memohon.
.
.
4. Peluang-peluang pelancaran
– Kita gunakan video untuk iklankan pembukaan syarikat atau produk baru dan tak hadkan penggunaan alat serba boleh ini. Sebaliknya, pamerkan aspek dan budaya dalam organisaisi yang menyebabkan ramai orang tengok.
.
.
5. Masih boleh menggunakan semasa dan selepas proses pemilihan
– Kita boleh gunakan video untuk menggantikan email secara automatik dan buat kita lebih menonjol atau gunakan alat ini sepanjang proses pengambilan untuk menyerlahkan aspek penting calon, seperti apa yang diharapkan dalam pelbagai peringkat pengambilan.
.
Tips Pakar HR
-Proses perekrutan pekerja akan menjadi lebih mudah dan cepat apabila menggunakan video sebagai platform untuk merekrut pekerja.
.
Like & Share
.
#PakarHR
#HRKonsultan
#HROutsource
#TipsHR

Sumber Gambar : Google

RELATED POST